Коментар на водещия на 120 минути по Бтв Светослав Иванов Освен

...
Коментар на водещия на 120 минути по Бтв Светослав Иванов Освен
Коментари Харесай

Светослав Иванов: „Когато вярваш”…

Коментар на водещия на " 120 минути " по Бтв Светослав Иванов 

Освен религия, с изключение на вяра, религията дава и правила, който вършат живота ни много по-пълноценен

В този празничен ден, си мисля, че вярващите хора са доста по-сплотени. Освен религия, с изключение на вяра, религията дава и правила, който вършат живота ни много по-пълноценен и даже в случай че желаете – по-лесен.

Тези правила са всемирен – те засягат въпроси, които са свързани с всекидневието, връзките сред нас, мислите, възприятията, постъпките.



Преди всичко, християнството е вяра – другар. Приятел на всички хора по света, каквато и да е тяхната религия. Християнството е състрадание и религия в способността на индивида да остане добър.

Не инцидентно хиляди християнски мисионери са изгубили живота си в далечни и непознати кътчета на света. Един същински християнин в никакъв случай не може да откри причини за война, тероризъм или да търпи неправда.

Чрез християнството се е налагало знанието, писмеността ни даже, паметта ни. Никога не би трябвало да забравяме, че първата писмен знак от писмеността ни, е била кръст – " аз ".

В днешния свят обаче, придържането към нормалността на индивида е извънредно комплицирано. Сред толкоз доста материални желания у всеки от нас, измежду толкоз мощно раздуване на егото и личното " аз " посредством обществените мрежи, е доста елементарно да опостушим живота си.

Августин Блажени е споделил, че " чудото опонира не на законите на природата, а на нашата визия за законите на природата ". Тоест, нашата визия за света е лимитирана до лимитираното ни знание за нещата.

Тоест, има комплицирани показа, и не чак толкоз комплицирани показа. Ценното на вярата е, че дава духовните и моралните рамки, с цел да живеем обикновено и щастливо, с мисъл за фамилията, околните, приятелите и ближните си. Няма значение кой какъв брой е учил, знае или си мисли, че знае. Ценното на вярата е, че не постоянно наложително би трябвало да значи набожност. Вярата може да е нещо самостоятелно, нещо персонално.

Ако ще мислим главно за храна, пиянство и движимости – по какво ще се разграничаваме от автомата за храна в офиса? Пуснеш му стотинка, даде ти вафла. Яйцето символизира пещерата, в която Христос Воскресе, а не промоцията – кора с трийсет яйца за 4,80.

Понякога е време за молитва, а не за узаки. Смисълът е разкаянието, което стартира с амнистия. Да помислим малко за нас, за нашите близки, за обществото ни, за света.

Не е ужасно в случай че сме попаднали в запушване на път за Гърция, а в случай че попаднеш в запушване в личните си показа за света и живота. Отговорите на значимите въпроси идват от вярата. Тя оставя отпечатъка в душата ни. И тогава, даже и печатът върху агнешката плешка не е от такова значение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР